Kolumbia Huila, San Adolfo

8,60 31,50 

+ poštovné

Odroda: Pink bourbon
Profil: citrusové ovocie, kvetinová aróma, tóny tropického ovocia
Spracovanie: washed (mokré), 36 hod. anaeróbna fermentácia
Stupeň praženia: medium
Nad. výška: 1,600 m n.m.
Vlastník Farmy: Hugo Gualaco
Farma: La Vega,
Oblasť: Huila, San Adolfo

Váha balenia: 200g, alebo 1kg

Káva Primavera od Huga Gualaca pochádza z jeho farmy La Vega v kolumbijskej oblasti Huila, kde pestuje odrodu Pink Bourbon. Táto výberová káva je spracovaná premytou metódou s fermentáciou bez prístupu vzduchu(anaeróbna fermentácia), čo jej dodáva komplexný chuťový profil s tónmi tropického ovocia a kvetinovej arómy.

Pestovaná vo vysokej nadmorskej výške (1600 m n. m.),Primavera vyniká vyváženou sladkosťou a príjemnou citrusovou aciditou, ktorá je dosiahnutá starostlivým výberom a spracovaním zrelých kávových čerešní​.
Hugova odbornosť a vášeň pre experimentovanie so spracovateľskými metódami výrazne prispievajú k unikátnosti tejto kávy.

 

 

Katalógové číslo: - Kategórií:

Káva Primavera od Huga Gualaca je ideálna pre milovníkov kávy, ktorí si užívajú svetlejšie espresso praženie s bohatými ovocnými tónmi. Pochádza z Hugovej farmy La Vega v kolumbijskej oblasti Huila, kde pestuje (okrem iných) odrodu Pink Bourbon.
Vďaka svetlejšiemu praženiu sa táto káva výborne hodí na moderné espresso, ktoré kladie dôraz na pôvodné a prirodzené chute kávových čerešní. Espresso z takto pražených zŕn prináša jemnejšiu chuť s vyváženou kyslosťou, čo ocení každý milovník kávy, ktorý hľadá nevšedné a osviežujúce espresso zážitky.

Hugo je 43-ročný farmár, ktorý spolu so svojou manželkou a dvoma deťmi spravuje farmu La Vega v oblasti Huila, v dedine San Adolfo. Celý život rodina Gualacovcov pracuje s kávou, pričom s výberovou kávou pracujú posledných 8 rokov. Hugo sa neustále vzdeláva, navštevuje kávové laboratórium v okresnom meste Pitalito, kde sa učí, ako správne hodnotiť kávu. Snaží sa zlepšiť nielen svoje farmárske znalosti, ale aj baristické, pražiarske a cuppovacie zručnosti. Svoje novonadobudnuté vedomosti sa snaží uplatňovať pri pestovaní kávy a jej spracovateľských technikách.

Farma „Pred dvadsiatimi rokmi sme získali farmu, na ktorej sme začali pestovať odrodu Caturra. V roku 2012 došlo k silnému napadnutiu kávovníkov kávovou hrdzou a boli sme nútení hľadať inú odrodu, ktorá by bola odolnejšia voči tejto chorobe. Ako alternatíva sa ponúkal Bourbon Rosado, teda Ružový Bourbon. Keď som však zistil, že odroda Caturra vo svete kávy vymiera, rozhodol som sa ponechať časť Caturry, postarať sa o to, aby tento malý lot prežil a izoloval ho od ostatných kávovníkov.

Moja káva je výnimočná, pretože máme ideálne klimatické podmienky, veľmi úrodnú pôdu a tiež nové odrody. Keď som začal pracovať v senzorickom svete, uvedomil som si, že odrody, s ktorými pracujem, majú veľký potenciál. Veľmi sa mi páči, že vždy, keď hodnotím a ochutnávam rôzne procesy vo svojich kávach, otvárajú sa mi úžasné chute a profily.

Postupne som sa začal v káve vzdelávať viac a viac. Veľmi ma teší, keď viem, kam moja káva putuje, baví ma prepojenie s pražiarňou a pocit, že naša tvrdá práca doslova priniesla plody.“

O káve Káva sa na farme spracováva dôkladne. Najprv sa ručne zberá, potom sa ručne triedi a preberá vo vode (odstraňujú sa plávajúce zrná). Ďalej sa káva fermentuje v zásobníku pri mokrom mlyne, väčšinou 12 hodín, niekedy aj dlhšie. Môže sa fermentovať aj v plastových nádržiach. Nakoniec sa Hugo rozhodne, či kávu spracuje premývanou metódou, fermentuje ju dlhšie, usuší ju a vôbec nevyčistí, alebo použije kombináciu všetkých týchto procesov.

 
Hmotnosť -
Váha

200g, 1000g

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Kolumbia Huila, San Adolfo”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík